knäpphet och rikedom

Detta verkar nog lite knäppt. Det finns en liten snutt på film från min tredje förlossning. Inte på youtube, nej bara i vår egen uråldriga videokamera med minikasettband. Jag har inte tittat på den ordentligt ännu, bara de sista sekundrarna av skrik innan vår underbara Alma var ett faktum. Jag sade till Pelle innan att jag skulle vilja få en uppfattning med utifrånperspektiv hur mina förlossningar egentligen varit. Och de två tidigare var det liksom för sent att göra något åt nu... Men nu finns det åtminstone lite ljud och lite film som visar hur högt jag egentligen skrek. En uppställd kamera på ett litet bord intill... Och några av de första minuterna i vår lilla dotters liv!

En dag snart ska jag titta och lyssna på den där lilla filmen. Jag kommer förmodligen att storgråta. Något jag inte gjort alls när våra barn just kommit till världen. Jag är den där vansinnigt fokuserade personen som först senare hinner ikapp känslorna. När Alma föddes var jag min egen coach som peppade: Nu jäklar ska det födas! Mest underbar och lugn var Pelle. Det kändes verkligen som att vi var ett team som arbetade ihop. Nu behövde teamet inte jobba under så lång tid och det gör enligt min man arbetet så mycket lättare, åtminstone när man står vid sidan av. Jag är också innerligt glad över min snabba förlossning - och över att jag hade intensivtränat avslappning och andning.

Imorgon har vi en treveckors liten älskling i familjen. Och en fem-och-ett-halvt-års-älskling och en sju-och-ett-halvt-års-älskling! Som jag sa till min man häromdagen. Jag känner mig otroligt rik på fina barn.

kuddslöseri!

Idag har jag slösat. Jag har till min egen stora lycka inhandlat fem nya prydnadskuddar till våra soffor i vardagsrummet. Nu slipper vi de sönderluddade trasorna till kuddar och ludd i hela huset efter desamma. Detta är lyx för mig och då kan ni förstå att heminredning inte varit den mest prioriterade utgiftsposten i detta hushåll. Och nu ska det bli annorlunda? Knappast men detta känns gott. Våren har liksom fyllt på lite i vardagsrummet.

spårlös tråd

Nu var det meningen att jag skulle passa på att vila mig.
Senaste natten innehöll lite för få timmar av sömn.
Istället hamnade jag här.
Men jag ska inte bli långvarig vid datorn.
Prioritering är viktigt i det här skedet av tillvaron!
Nere i TV-soffan sitter min fina familj och tittar på Let´s dance. Min fina fina fina familj som numera består av tre underbara barn och en man som jag älskar och så den här trötta och känsliga mamman/frun.
Jag känner att den röda tråden är spårlöst borta.
Visar er därför istället bilder på några i den fina fina familjen...
----------------------------------------------------------------------------------------------------

RSS 2.0