ingen rättvisa

I det ena barnrummet sover en gosse som övertalats och övertygats om att jobba sig igenom sin läsläxa ikväll. I det andra barnrummet ligger en gosse och läser Bamsetidningar i timmar om han får. Än har han inga läxor. Livet är orättvist som tusan.

change?

när en dröm
om förändring
*
plugg igen
inspiration!
studera.nu
*
hej på platsbanken
intressanta annonser!
*
lånar böcker
ledarskap...
företagande...
S-k-a-p-a
*
lägger pussel, mussel och knussel
something new?

samtal med min far


okej, jag kommer...

I vårt skafferi finns en jättestor påse med lösgodis.
Den ligger och ropar på mig.
Och om en påse med godis ropar måste det vara allvar.
Bäst jag går och kollar.

rörmokeri med filosofiska inslag

Min egen rörmokare fixade den där blandaren eller avstängaren! Och dessutom till en kostnad av nästan noll kronor. Han vill absolut inte erkänna det själv men han är faktiskt jäklig på att fixa och laga saker. Han är liksom vän med hur saker och ting fungerar, förstår dem på nåt sätt. Är väl helt enkelt uppmärksam och har en hjärna som fattar hur de jordiska sakerna hänger ihop. Och jag är som ni nog förstått mer en person av det filosofiska slaget, förstår människor och hur de fungerar men ting kan vara mig lite mer främmande. Sedan kan det väl vara så att närmar jag mig en sak så kan vi visst bli riktigt goda vänner men vi möts på nåt sätt på ett teoretiskt plan först. En omväg till det praktiska. Min man behöver inte ta någon omväg. Och jag tror att en av mina söner är väldigt lik honom. Men åter till blandaren, avstängaren. Han kollade upp vilka delar som behövdes i en väldigt tjock katalog från Rinkaby Rör. Sedan kollade han in blocket och hittade där en privatperson som sålde ett handfat och rätt typ av blandare. Säljaren bodde dessutom några kilometer härifrån. Vi har dessutom haft ett handfat med ett extra hål i några år så handfatet passar oss också ypperligt. Tvåhundra kronor och en lite slitsam kväll för att få loss och dit igenkalkade delar. Nu fungerar det som nytt igen! Jag är mäkta stolt över min man även om han säger att det bara handlar om att våga försöka. Min egen hantverkare.

strutsar, scouter och skriva

Vad mycket lättare allt går bara man är en elefant, hare eller struts när barn ska nattas.
Vad skönt det är att vara två föräldrar i ett hem.
Vad omöjligt det verkar att hinna plugga en dag som krockar med scouter och fiskevård.
Vad svårt det är att komma i säng när kroppsdelar drar åt olika håll.
Vad löjligt roligt det är att skriva kort info på en fotbollsförenings hemsida!

bättre en blandare i handen?

Vad kallas den som man stänger av vattenkranen med? Är det blandare? Hur som helst, idag fick jag i sådana fall en blandare i handen. Och på ett högst ofrivilligt och olämpligt sätt. Jag fyllde upp vår fina orangea tillbringare med vatten när Axel och jag skulle luncha våra uppvärmda köttbullar med pasta. Sen är det ju vanligt att stänga av det rinnande vattnet. Lämligtvis med blandaren, om den nu heter så. Den heter nog inte så, kanske avstängare?  Det går fint lite drygt halvvägs. Sen står jag med en blandare/avstängare i handen! Och en tunt strilande stråle vatten som rinner. Det är så att utan en blandare eller avstängare eller vad det nu heter som sitter fast i vattenkranen så är det mycket svårt att stänga av vattnet. Jag vet det nu. Men det går. Med rätt verktyg. Och då är det ju lika svårt att sätta på vattnet. Rent otroligt hur många gånger man vill göra det under en eftermiddag och kväll.

fifan och annat allvarligt

Axel inne på toaletten en kväll, med sin mjukaste småbarns-pratar-röst:
- Mamma... ursäkta att jag svär...
- Har du svurit? Det hörde jag inte...
Säger jag. Axel fortsätter med uppspärrade ögon:
- Mamma, vet du... Alfred LOVAR att det här är sant! På skolan finns det en bok som heter fifan... (och så något mer som jag nu glömt!)
- Jaha, ojdå! svarar jag så allvarligt jag kan.
Mitt barn är mycket förundrat över detta. Och smart. Han ber om ursäkt innan han ska säga "svordomen". Till saken hör att jag aldrig någonsin bett honom att be om ursäkt för att han svurit. Kanske för att han inte brukar göra det. Jag ber heller inte om ursäkt om något fult ord slinker ur mig. Och det händer. Men det är ju viktigt att det blir rätt i livet. Till exempel bör ju inte Almas napp vara upp- och ned.

Superwoman

Samma tema som återkommer var gång känns det som. Jag är törstig, har en tvätt att hänga, en stor hög med osorterade papper på bänken i köket, är lite hungrig också... Men så är det också det att jag har tre nattade barn. Inte hundra på att de äldsta somnat trots den sena timmen men det är åtminstone tyst från deras rum. Och då vill jag passa på att göra nåt extra. Nåt roligt! Ja, det är alltså detta...
Livet som ensamstående trebarnsmamma är inget jag strävar efter även om det ger en kick att lyckas ro vardagen i land. Jag känner en stor beundran för alla som är i den här sitsen var dag. Jag har ju bara en prova-på-vecka med maken i Turkiet. Är dock ganska stolt över mig själv hittills. Förutom över de där kraftiga röststegringarna mot slutet av dagen. Lyckats få barnen i tid till skola och dagis (på nån minut när...), väskor med innehåll med, frukost, lunch och middag, tvättat och diskat, ammat och ammat igen och ammat mer och lite till, ute med barnen, studerat själv, lyssnat på läsläxa, nattat. Och lite till. Skönt att känna sig som Super-woman. Men som sagt, jag är glad att maken kommer hem på lördag igen. Även om jag knappt hinner med att sakna honom.
God kväll alla fina!

bästa bantningskuren...

...ät som en häst och amma glatt ditt fina barn!

utmanar ödet!

Jag kan sitta här en stund fast timmen är sen för att jag fick en och en halv timmes sömn mellan fem och halv sju i eftermiddags. Maken höll ställningarna med alla barnen och matlagningen. Jag hade tänkt ta en promenad med Alma i barnvagnen och två cyklande barn men blev så vansinnigt trött efter det lilla mellanmålet vid fyratiden. Tänkte bara lägga mig fem eller tio minuter men när tårarna började trilla lät jag mig övertalas av maken att faktiskt sova en lite längre stund. Det var inte svårt men hu vilka drömmar...

Jag försökte ta kontrollen över en bil som körde baklänges på en fullsmockad parkering, parerade för andra bilar, halvt krockade med en buss och väjde för massor av gående människor. Bromsen fungerade inte men jag fick till slut stopp på färden då nästa mardröm tog vid. En mor hade blivit av med sitt barn på något sätt och vi gick tillsammans vid en flod. Hon dök plötsligt ner i den och kom inte upp. Jag och andra påkallade hjälp och flera dök ner i floden för att hjälp henne medan jag stod och försökte peka ut var hon fanns. Tyckte mig se henne under vattnet. När en av räddarna lyckades komma dit visade det sig vara en stor och färgglad mobil under vattnet (en sådan barn kan ha hängandes över ett skötbord eller över sängen). Då FÖRSTOD jag, i drömmen alltså... hon dök ner i floden i tron att hennes barn fanns där mobilen var och kom alltså inte upp igen...
Vaknade mycket obehaglig till mods. Trots detta känns det just nu oerhört skönt med de extra timmarna sömn. Så jag utmanar ödet och är vaken lite till trots att Alma just nu kamperar ihop med sin pappa i TV-soffan och jag faktiskt skulle kunna ladda med ännu lite mer sömn inför natten och kommande nätter.
Nästa vecka blir mycket intressant. Då ska jag vara ensamstående mamma till tre sötnosar när maken drar till Tukiet på jobb. Eller i alla fall typ jobb.

bajs, leenden och flexibilitet

Godmorgon! Jag ska fatta mig kort för just nu sover min underbara Alma ute på altanen och jag har tänkt göra mig och Axel i ordning under tiden, skita, damsuga och börja rensa i garderoben innan hon vaknar igen. Det kan också bli så att jag kanske bara hinner skita och sedan får hon hänga på armen. Men ambitionen är god som alltid! Dagens händelse är annars att jag och Axel och Alma ska luncha på stan med svärmor. Vi väljer en thairestaurang och det ska bli så gott att äta nåt annat en pannkakor, plättar, pasta eller hamburgare till lunch.

Jag lyckades fånga ett leende på bild under helgen!
Konstigt att det ska vara så populärt bland bebisar att bajsa när man sover? Dags att vara flexibel.

vardagar emellan

I många dagar har jag tänkt ta tag i bloggandet igen. Men livet kommer liksom emellan. Den så kallade vardagen. Men jag saknar det så jag ska bannemej försöka, även om det bara blir någon rad eller ett litet foto. Idag blir det någon rad om på de raderna står det som jag just i all hast författat. Och så detta: Jag längtar efter att sova mer än tre timmar i sträck även om jag älskar min lilla dotter över allt annat och inte vill att hon ska svälta det minsta lilla. Godnatt!

RSS 2.0