kvällsmacka à la Haga

Kan finnas mer lämplig kvällsmacka än den här sorten... Uppskattar den lilla stunden med tekopp och maken under samma filt.


ingen sean banan eller melodifestival i vårt vardagsrum...

... nej den här gången blir det live! Jag är nu inte ett så fasligt stort fan av just Sean Banan men jag ser fram emot en tur till Göteborg, bara killarna och jag. Om en liten vecka. Och faktiskt också mot att se Melodifestivalen live. Ett av genrepen rättare sagt. Men framförallt hoppas jag att mina fina pojkar ska uppskatta det hela och att vi ska få en riktigt fin dag tillsammans. Några av artisterna som deltar i den delfinalen klämde jag in i vårt vardagsrum idag och plåtade. (fingrarna i kors...) Louise Hoffsten och jag är ju faktiskt gamla polare, liksom Richard Wolff och me. Känner att jag får fiska fram några CD-skivor som hamnat i den bakre raden =)    
 
 
 
 
 
 
 

obrajta politiker och jävlarimej ingen magsjuka

Tankar idag och på rad - ett litet axplock...
Politiker är inte alltid så brajta*. Jag borde kanske engagera mig politiskt.
Vad fin han är i den frisyren. Hur kan jag säga det så att han tror mig?
Mitt älskade barn, vad du är underbar och känslig.Mitt hjärta värker av den negativa bild du har av dig.
Jävla skit, låt oss slippa magsjuka. Vi ska inte få den. Vi SKA vara friska. Det bestämmer jag.
Nu är jag tyst och det känns ändå lugnt och bra.
 
*försvenskat bright

yogagurun Jonna gör krokodilen...

Den här människan utförde hatha-yoga igår! Det känns lite i axlarna efter att man gjort den där hunden och krokodilen och allt vad det var. Solhälsning med! Fantastiskt kul och coolt. Avslappning och andning i kombination med styrka och smidighet. Tyvärr krockar träningstiden med Axels bandyträning när han inte hostar för mycket. Enda stora minuset.

Alma har förresten koll... Jag förklarade att jag skulle åka med bilen och snart komma hem igen:
- Jag ska åka och träna.
Alma sade då med sin klockrena lilla röst tvärsäkert och omgående:
- Bandy!


äntligen - andra veckan med planering!

Underlättar verkligen vardagens middagsbestyr. Nu gäller det bara att hålla den goda vanan vid liv!


vintern i sitt esse!

Tyvärr visar termometern på plus nu i afton. Bjuder därför på vintern i sitt esse här. Så som vi vill ha den!


någon frivillig?

Pedant och städvillig organisatör sökes. Kaotiskt hem finnes.


sko sig

De nya skorna passade mycket bra i det vintriga klimatet på jobbet.


Oro

Oro är förödande. Särskilt när den gäller ett älskat barn.


huvudvärk Allan energi Zero

Nu vill jag bara lägga mig raklång och lyssna på musik och slippa alla former av ansvar. Lätt när man är ensam vuxen i huset med tre barn som ska utfodras, bli av med bajsblöjor och förberedas för bandyspel imorgon. Blää.


gunga är mysigt


Axel Långstrump!

Skönt slapp när man är lite hängig. Gillar strumpstilen :)


personligt rekord i vabb

Hemma och vårdar förkyld Axel. Det personliga rekordet i vabbning "förbättras" hela tiden... Vi spanar in lite fina fåglar för att höja humöret. Till och med hackspetten hälsar på :) Och solen visar sitt sällan skådade ansikte! Då är vintern fin att se på.


pulshöjning och lite porslin!

Lätt pulshöjande gårdag. Sekreterare i kommunstyrelsen - utan förkläde... Förklädet var nämligen sjukt så jag fick klara mig på egen hand. Började med att komma till mötet med typ en minut till godo. Kändes rätt pinsamt att vara ute så i sista sekunden med det var ju inte så mycket att göra åt... Planeringen i förrgår afton var till nytta men botade tyvärr inte en viss älskad sons humörvariationer. Heller inte moderns stress... som ökade alltmer under dagen och nådde sin kulmen precis vid eftermiddagsfikat.

Mycket pulshöjande deadlinedag även idag. Vilken pärs att få iväg kallelse och handlingar på supertekniskt vis! Vågade inte ens ta riktig lunch, en äggmacka vid datorn bidde det och stressnivån på max. Eller nära. Pust. Mycket sen afton idag igen efter trevlig sammankomst med jobbet på Rörstrands.


kryddost och sena förberedelser

Aftonen bjöd på nattning till niotiden. En rätt utpumpad moder som gett sig i kast med nya utmaningar på arbetet. Roligt men mer energikrävande. Tung landning i gungstolen en stund för att hämta kraft. Kraften visade sig hämtas ur kryddosten. Snart sista skivan hyvlad... En kopp te lyfte med. Resultatet syns nedan. Allt som ska med i högar på köksgolvet. (Varför ska allt ske på onsdagen... en stilla fundering) Anledningen till denna ovanliga ordning redan om aftonen är att jag måste vara på arbetet i GOD tid före åtta. Dessförinnan ska jag ha väckt tre trötta barn och lämnat dem till sina respektive anhalter... Jäsp. Undrar just hur bra protokollet blir imorgon?


familjen litteratur finns bara i fantasin - men den är fiiiiin!...

De där fantastiska lässtunderna med barnen har en förmåga att gå upp i rök i den här familjen. Jag ser mig som en väldigt läsande person och i den bilden ingår att läsa mycket för sina barn. Men tar jag på mig glasögonen för att se riktigt klart så lever jag inte alls upp till den där bilden...

Det var i tonåren som jag var en fullständig bokmal. Tjugo år sedan sisådär. Läsningen med barnen blir läsläxan. Inte så mycket mer. Usch. Får försöka väga upp den där mindre smickrande bilden som träder fram...
Ikväll läste jag i alla fall två kapitel ur "Tam och nydraken" för Axel. Och häromkvällen läste jag och Alfred ur "Så blev jag till" och Alma får i alla fall sin dos... Det är liksom lite lättare att få till en stund med Max eller en halvläst "Gittan och fårskallarna".


våldtäktsman = mest omanliga sjuka jä-el som sett dagens ljus

Ser på nyheterna och känner en enorm frustration över dessa gruppvåldtäkter. I stunden känner jag bara: Hugg av. Kapa. Kastrera. Har ingen lust alls att förstå, annat än att det handlar om oförlåtligt våld utövad av vissa män mot kvinnor. Sjukt så in i helvete. Är en våldtäktsman en man av vår tid? En människa som använder sin sexualitet för att våldföra sig och skada andra för livet. Var går det snett borde man väl fråga sig... Men idag vill jag bara utplåna de fega jävlarna.


mina hjältar!

Vilket fint spel de hade idag, Alfred och hans gäng! Så glad för deras skull :) Krävdes två hjälpande händer för att få in min goding i målvaktsutrustningen dock... Några fina räddningar blev det! Heja Villa svart!


snyggaste hallen i Haga!

Renoveringen som pågått sedan i höstas förtjänar också ett inlägg! Trots att arbetstempot inte vinner några guldmedaljer. Det börjar åtminstone synas lite vartåt det lutar. Ljust, pärlspont och lite rymligare än idag. Längtar efter att ta den vägen in, hänga jackan i garderoben och parkera skorna på en ny fräsch hylla. Undrar just om det blir vinter- eller vårskorna som får första tjing?!


naken rest av kreativitet

Oj va skoj! Hittade en rest av kreativitet. Inte varit kreativ idag alltså men när Alma skulle "lera" fyndande vi en lerskapelse à la mamman:)


tur med bussen!

Idag ingår även en busstur i fredagsmyset. Alma kör!


favoritljusstakarna tända

Bröllopsgåva och flitigt använda sedan dess. Ingår i fredagsmyset hos familjen S!


pyssel, pussel och en gnutta planering

Kan inte fota min egen kalender för den ligger numera enbart i Iphone. Nästan. I familjekalendern har jag förstås en rad! Men livet i början av januari 2013 består till stor del av att skriva i kalendrar, kolla scheman och lägga pussel. Det för vår tid så välkända familjepusslet... Bitarna passar ganska väl ändå men Bara Vara verkar få stryka på foten.


då var man vältränad igen då!

För nu är attiraljerna nedan använda! Och degklumpen på mitten framtill ett minne blott...?
Jag kommer nog känna att jag lever imorgon. Hamnade på ett pass med en bokstavskombination jag inte riktigt minns. Nåt X och M i alla fall. Men hard core var det tydligen - eller ett bilringsdödande pass enligt den mycket vältränade manlige ledaren!


"ge fasen i mina tänder" sa han inte...

Första lagade tanden i barnaskaran idag! Inskolning två gånger och så själva lagningsdagen idag. Förbaskad tur att man insett vikten av psykologi och pedagogik i praktiken inom den verksamheten. Att låta bedövningen ta längre tid än lagningen. Tummen upp! Ändå. Många tårar och mycket oro under morgonen men en nöjd och stolt kille efteråt. "Är det redan klart?"


förälskad i ett ägg?!

Här finns det något för alla smaker! Små och prickiga. Stora och fläckiga. Bruna och beige. Söta som socker och även några rätt ordinära. Grannens äggkartong är den överlägset mest trevliga att öppna. Jag blir lite småkär i dem allihop där de ligger :) bara se!


vad skruttar kan göra med kärleken!

tre skruttar
bor i mitt hjärta

fyller det

matad med
kärlek

större än livet

genom att de
andas lugnt

i sina sängar

finns i sin egen form

till en liten mammas skruttelyckasjukare vinter får man leta efter

Jag tror att familjen sammantaget under den här hösten avverkat de flesta av de där miljarderna virus som nämndes häromveckan. Så här sjuka var vi inte när killarna var små. När det ena viruset äntligen bestämt sig för att lämna en bihåla har nästa flyttat in i halsen, eller näsa för den delen. Alla kroppsdelar har älskats på ett högst ovälkommet sätt. Just nu är mindre än halva familjen på den sjuka sidan. Men tilliten är inte så hög till hur det ser ut imorgon eller övermorgon... Även om jag för min del bestämt mig för att det får vara nog!


tillbakablick på en slick

Det bästa med 2012 var för min del att jag började ett nytt jobb. Näst därefter kommer vår härliga och äventyrliga Kroatienresa. Minnena därifrån är så underbara att bära runt på. Eller sväva runt i snarare :) Slår egentligen nytt jobb med hästlängder... Men i perspektivet livskvalitet i vardagen är det ändå lätt att hitta förstaplatsen.


tänk att ha energi kvar när du kommer hem från jobbet!?

Det har jag nu och fy skråen (dialektalt) vad jag är glad över detta! Energin kommer framförallt ur varierade arbetsuppgifter och eget ansvar. Så skönt att inte vara en urvriden trasa efter en arbetsdag! Orkar med lätthet fixa mysigt och och natta barn hela kvällen. (Åtminstone idag kan vara rätt att tillägga...)


nystart på blogglivet?

Bloggen kommer verkligen i skymundan just nu. Det verkliga livet tar lite för stor plats och ju mindre jag skriver desto svårare blir det att dra igång igen. Har ju redan hoppat över så mycket viktigt!... Men nu gör jag ett nytt frest att uppdatera oftare.


RSS 2.0