kasta ogräset och musskiten i rabarbersaften!

Mina semesterambitioner är rätt låga.
 • Rensa i allas garderober och sortera vad som ska skänkas till småkusiner eller till FA-fyndet eller kastas.
 • Laga dussinet byxor med hål på vänstra knät.
 • Sortera in de femtielva högarna med viktiga papper i nyorganiserade pärmar. Ska bara nyorganiseras först.
 • Lyfta ner alla kartonger och alla andra pryttlar och möbler från det välfyllda loftet och sanera från musskit och centimetertjocka lager av damm och sedan bestämma vad som ska göras med allt. Och sedan göra det.
 • Göra färdigt ommöbleringen på övervåningen, kanske flytta en son till allrummet och sätta ett fint tyg på baksidan av bokhyllan för att skärma av bättre.
 • Fixa i ordning det lilla pysselrummet med någon hylla och så där underbart inspirerande för barnen!
 • Skriva ut alla resehandlingar och resebevis och fixa pass och nya resväskor och sista boendet och budgeten för 40-årsresan.
 • Och så ska jag bli mer avkopplig och mindre pedant och spela en massa spel med barnen. Sådär som familjen på besök kan göra. Slappa en halvdag i sträck.
 • Krusbärskräm och hembakat.
 • Ge trädgården en renässans genom att faktiskt rensa ogräset i utvalda rabatter och stötta rosenbuskar som ligger och bekantar sig med gräset..
 • När solen kommer sticka med kylväskan till stranden och ta med fotboll och frisbee, pysselböcker och Pettson och Findus och bara götta oss.  
 • Sitta i den nyfådda solstolen med makens rabarbersaft (innan den är slut) och läsa födelsedagstidning och åtminstone en av pocketböckerna som står på rad.
 • Åka på utflykt - museum, utställning på Läckö och badhuset - om vi inte kan simträna i dammen som håller på att bildas på grannens åker närmast.
Jag har tre veckors semester kvar. 

så här söta är besökarna

img_8308 (MMS)

så här söta är besökarna


besökare från storstan

Första midsommargästerna har anlänt. Kinnekulletåget kommer att vara välbesökt av folk som vallfärdar häråt även imorgon. Det är jag lycklig över! Första bloggandet via min IPhone.  Med utrymme för utveckling...

Redo för solig midsommar!

foto0372 (MMS)

Redo för solig midsommar!


Matlaget i skeby

foto0369 (MMS)

Matlaget i skeby


Landslaget i skeby

foto0368 (MMS)

Landslaget i skeby


En trött nybliven 39-åring försöker göra s...

foto0367 (MMS)

En trött nybliven 39-åring försöker göra slut på kontantkortsslantar...


Välkommen hem till mig! Imorgon ger vi oss...

foto0366 (MMS)

Välkommen hem till mig! Imorgon ger vi oss ut i världen...!


svett, lyx och materiell lycka...

Firat in sommarlov och semester med en lätt svettig sessior i kyrkan! Trött Alma = ål. Barnen var så fina och våra tre var förstås allra sötast =) Känns som projekt nedvarvning ialla fall är påbörjat och det ska gudarna veta är nödvändigt. Jag har promenerat med min make och en sovande dotter till "macken" samt därefter spenderat 20-30 minuter i solstolen. Makalös lyx i en trebarnsmammas liv! Just nu längtar jag efter ostörda projekt som att röja på loftet, kasta och sälja prylar. Till exempel för att finansiera de två iphones som snart kommer flytta in i huset. Materiell lycka!!!

SEMESTER...

...börjar nästan nu! Egentligen lite mer lägstanivådagar men inget mer arbete på fyra och en halv vecka. Och jag bara pustar och hoppas på att pustandet upphör om någon vecka. När varvtalet inte längre ligger på en miljon femhundrasextontusentjugosju. Puuh. Åter till fotbollsmatch efter nattad lillskrutta. Vi hörs!

kräks på effektivitet, dra en gåta istället!

Vi har läst lite gåtor ikväll, jag och barnen. Himla roligt tycker både sex- och åttaåringen. De övade friskt på att hitta på egna. Sexåringens går i stilen "Vad är det som står på golvet?" och "Vad kan man ha på kroppen?". Åttaåringens lyder ungefär "Vad är det som springer och springer utan att komma i mål?".
Dagen har varit högproduktiv och högeffektiv och jag är så jävla trött på just detta. Vill inte vara ett förbannat dugg produktiv och effektiv mer. Så tack gode gud för sista arbetsdagen imorgon innan fyra veckors semester. Då ska man bara ha tagit lärdom av nedvarvningsknepet att inte lägga sig platt utan jobba sig ner så man slipper halsfluss och droppande näsa. Typ med loftrensing och sådant. Gissar att det i och för sig inte blir några större problem med att hitta arbete ensam med tre lediga barn hemma...
Svaren på gåtorna undrar ni! Givetvis "en byrå" och "solkräm" samt "en löpare som springer och springer men skadar sig och får åka ambulans till sjukhuset" MED att alternativt svar "Usain Bolt som har fastnat i en häck".

klokt om självförtroende

Underbara Clara skriver om självförtroende och jag instämmer. Tror knappast jag har något att tillägga =). Kanske en liten reflektion huruvida självkänsla måste finnas för att man ska våga leva sina drömmar. Jag tänker att något litet uns av självkänsla eller självförtroende behöver finnas i bagaget för att man ska våga. Men samtidigt kan det finnas andra drivkrafter. Stark vilja. Vissa ideal? Ja, längre än så kommer inte tanken ikväll. För min egen del rekommenderar jag mig lite te som maken serverat en trappa ner. God kväll!

kärleken som omfattar

Den största kärleken är den till tre små varelser
'
Somna i min famn
Mitt barn
'
Småprat och stryk på ryggen
Mitt barn
'
Några skratt,  hålla om till sömnen kommer
Mitt barn
'
Vissa dagar är kärleken allomfattande
'
Spinner
över
genom
under
alla väsen

Vem gömmer sig i sängen? Almas favvoläsning

foto0364 (MMS)

Vem gömmer sig i sängen? Almas favvoläsning


om att undvika att växa fast på en pinnstol och inte hälsa på Midnatt

Det börjar kännas extremt mycket nu. Midnatt och jag har hälsat rätt intensivt på varandra den senaste veckan. Denna afton ska vi absolut inte ses. Ett löfte som jag måste påbörja infriandet av rätt omgående. Annars är risken stor att jag återigen växer fast på den här pinnstolen som låtsas vara arbetsstol. Godnatt före 22.30. Kors i taket!

frossa i foto 2 - eller en förbaskat varm dag i skånes historia!


frossa i foto 1 - eller en förbaskat blåsig dag i skånes historia...


Inte så dumt nationaldagsfirande med alfre...

foto0358 (MMS)

Inte så dumt nationaldagsfirande med alfred och nils landgren i gröngräset i lidköping:)


Snålt tilltagen frukost?

foto0354 (MMS)

Snålt tilltagen frukost?


RSS 2.0