Jul. 31, 2013

Vadan detta nattsuddande? Jag är ju en arbetande människa. Tycks tro att semestern hänger kvar eller redan landat igen. Aftonen ägnades åt att titta på foton på lillskruttan som bebis - tillsammans med skruttan själv. Givetvis i datorn, vår stationära koloss... Påbörjade i smyg lite rensning bland tusentals foton. Det är inte så att vi står utan projekt i den här familjen! Därför ligger vissa projekt till sig en nättare tid. Aftonen ägnades även åt havregrynsgröt som fått ett tydligt uppsving i familjen. Utöver det nattning av en skrutta och en utlovad tur till badplatsen med de större barnen, fotosessior med två kvällsdoppande gossar och en sällan körd radiostyrd båt. Soffslapp med ätbart och det obligatoriska träningspasset innan kojsning avrundade aftonen och tog mig in i midnattstimmen. Klart. Slut.


tvillingsjäl a' la Skeby

Brottningmatch mellan överjag, underjag och femtioelva delar däremellan. Jag är tvilling till stjärntecken enligt bokarna (som lillskruttan säger) men misstänker att astrologerna missade tjugoåttlingarna som jag tillhör. Viktigaste kännetecknet är ständiga brottningsmatcher mellan ideal, verklighet, tilltro, misstro, frustration, harmoni, rörelse, stillhet. Hoppsan! Det är visst motsatser VI pratar om. Tvillingstämpeln platsar kanske väl i pannan? Särskilt med en skorpion vid ascendenten... Kanske vore givande att plocka upp astrologen ur sitt slummer? Hon har sovit många år.


första tjing på andra hand!

Två av dagens fynd från kyrkornas second hand i Götene. Fem och tio kronor är ypperligt med tanke på att takbyte och sånt kostar mer än fem kronor. Återanvändning känns så bra liksom att de små slantarna används väl. Heja second hand! Borde förstås försvenskas och heta andra hand. Eller? Kan snart kalla mig stamkund med mina flitiga besök. Så förtjust i vissa glasföremål. Pressat? Tjockt och mönstrat. Mumma.


vardagslyx

Sonlig lyx och moderlig lyx! Vinner i bluffstopp men förlorar i spansk skitgubbe. Tröstar mig med en tugga brie och röstar för en bluffstopp till!


Bröööl!

Äntligen fri! Övermannad av isolering och rastlöshet som jag idag är här i min tomma kontorskorridor. Fy vad jag ogillar tystnad på jobbet. Det är liksom helt fel, någon måste höras prata i telefon åtminstone. Har vänt på lite för många papper idag och har uppdämd rastlöshet och frustration i massor. Bröööl! Nu väntar värme och Läcköoperan på oss i afton och jag längtar...


Godmorgon

Då vet jag vad jag har att förvänta mig :) Sanningen är den att jag älskar de här små korten och den lilla extra input de ger.


sommarkväll och tisdagsmorgon

Små händer tycker om kvällspromenad med stenkastning. Större händer med. Däremot gillar de större händerna inte tidig uppstigning något vidare. Särskilt inte när den innebär arbete utan kollegor i sikte och hela fina familjen ledig här hemma. Siktar på tidig hemgång. Annat i sikte är en ordentlig genomgång av ekonomin inför höstens bravader då maken ger sig in i FA-skattens land. Önskar er (och mig) en skön sommardag - med eller utan strand!


framsteg med kvisten

Den här spikraden i råsponten har jag fixat. Väldigt stolt!


kvällspromenix häromdagen

Det är fint i våra omgivningar. Till och med vindkraftverken gör sig bra mot kvällshimlen.


förälder i varje orolig cell

oron väcker liv i varje cell
sträcker tanken bortom
kramar fram viljan till ramar och riktning
oändlig tålmodig kärlek

den ska bara nå in
en gång för alla
slå rot med kraft!
växa till självkännedom och kärlek till din person

bär oron i ett rum
ibland ett mushål
däremellan en balsal
föräldrakraften växer med rummet
just nu överskuggar den universums lagar

älskar överjordiskt dem som sover i sängarna på övervåningen
önskar oron in i ett mushål och tar emot kraften i balsalen


badstranden nästa


för åtta år sedan...

...fick vi en mysig gåva! Finaste Axel kom till oss. Firat med varmt väder, presenter, sång, stora bitar jordgubbstårta, kusinbesök, stress-skadade bakverk och gräsgröna fötter.


att-göra-lista i STORformat

1. Ta bättre hand om fyrtioåringens kropp. Rörelserutiner.
2. Mer av bjuda hem och bjuda in och bjuda ut. Sociala rutiner.
3. Lagom mycket hus, ting och aktiviteter att sköta om. Enklare liv-projektet...


reflektioner

Nya försök! 

Fy så ledsamt. Skrev nyss ett långt inlägg om behov av förändring. Istället publicerades den korta text jag skrev till mina försök att publicera bilder. Det får verkligen bli nya försök men nu pockar dagen på. Så ledsen man kan bli över en försvunnen text!


RSS 2.0