mamma mia!...

Nästan allvarligt försök att slappa en stund. Tyvärr avslutades kvällen i konfliktläge efter några riktigt fina kvällar här hemma. Mitt tålamod tog slut och där tog givetvis det dåliga samvetet vid... Tänker och pratar föräldraskap, självkänsla och annat avgörande i livets väv. Mellan sömnattackerna denna afton.


kärleken till er

rikedom
sitta här i vårt tysta hus
fyra sovande
en vaken
och varm i själen


väcka tilliten

lägg oron mitt på bordet
låt vila
krympa till en skrumpen grön ärta

hämta tilliten som gömts i hallen
bjud in till nattlig dans
stilla växt
genom den väta som krävs

landa i naken styrka
och vardaglighet


nystart gånger fem miljoner!!!

... ungefär så där! Hösten är nystartens tid för mig. Jag gillar ju inte alla den sena hösten men den här tiden är på något sätt inspiration. Eller ska det kallas desperation? Jag flyttar och möblerar om för fulla muggar. Igår fick Alfred nästan ett eget rum i allrummet där uppe, bokhylla som avskärmning och eget litet skrivbord bakom. Inte bara en säng längre. Jättenöjd blev han. Idag har Axels säng bytt sida i rummet och hoppsängen flyttat in och sekretären flyttat ut. Men det största och helt oplanerade... Almas säng har flyttat in i det lilla rummet. Och hon sover där nu! Hjälp du store gud! Det är inte bra att komma in i en nystartsfas på det här sättet. Massor av oöverlagda saker som bara händer. Alma tyckte det var underligt men somnade såsmåningom ändå. Får se om jag nu kapsejsat den goda nattsömnen för familjen. Men fasiken vilken lycka det är att förnya och försköna. Och äntligen känner jag mig på rätt spår i föräldraskapet till vår fina och krävande äldsting. Så gott att söka andras tankar och visdom. Nätet är en rikedom om man väljer rätt skattkammare. Godnatt från en överinspirerad :D (se bild nedan)


snart ryker den!

Sorgligt på sitt sätt men nödvändigt. Vår tjusiga glasveranda ska bli rejäl huvudentre istället. Med plats för familjens hallbehov. Åtminstone bättre plats än idag. Samtidigt gör vi oss av med lite mögel och med en kylande groventre. Som tröst för sörjande så kommer glasen att sparas och i bästa fall kunna avnjutas på annan trevlig plats i vår trädgård. Men lite sorg blir det allt...


Lektyr för en nyanställd förvaltningssekreterare...

...som funderar lite över när den ska kunna plöjas mellan blöjbyten, hämtningar och panelmålning! Men innehållsförteckningen ger gott hopp om punktvisa nedslag och det gillar jag:)


den här 40-åriga typen...

... är ju en riktig godbit :


RSS 2.0