radband

Jag har bestämt mig för bågar, löneförhandlat, jobbat förbannat hårt, nattat barn, betalat räkningar, tagit cellprov, sprungit till sjukhuset, sprungit till bussen gånger fyra eller fem, lagat för lite mat, spelat spel, hejat på Sverige, tvättat och hängt en 60-tvätt, letat bilnycklar, inte hittat bilnycklar, skottat snö, hittat make med bilnycklar, planerat ihjäl mig, inte packat alls, bokat om klipptid, sovit halvnatt på soffan och mjölkat de förbenade kossorna. Början av den här veckan vill jag inte ta om och låtom någon underbar ta upp alla kläder och högar av saker som bosatt sig i vårt fantastiska hem. Godnatt alldeles för sent på er.

knaster

suddar natt
vareviga
törst efter
gnistan

glimmar
torrt och knastrigt
under
madrassen

flammar till
och bränner
ner

till
grunden

träsk och bågar

Jag skulle helst av allt bara falla ner i ett godisträsk och leva totalt kravlöst ett litet tag... Det brukar vara ett typiskt tecken på behov av vila, sunt leverne och själavård som yttrar sig på det lite missriktade sättet. Frågan är hur jag ska förhålla mig - ta fram godispåsarna som kommit in i huset i form av tackgåvor och presenter eller sätta på tekannan, be maken om lite massage och krypa tidigt i säng? Vad fan, ursäkta svordomen, jag kan väl kombinera? Jag försöker verkligen att hålla igen på godsakerna i veckorna och med mycket fett istället går det rätt bra. Men idag har jag slarvat lite med den riktiga maten till kvällen och det straffar sig. I form av detta gruvliga godissug. Suck och nog om det.

Idag har jag tagit första steget mot nya glasögon! Varit på synundersökning och lånat med mig fem par nya och fräscha bågar hem. Det kommer att bli så underbart att lägga mina nuvarande krackelerade och repiga glasögon åt sidan. Jag skäms över dem, så förfärliga är de. En idé. Med lite fotohjälp kanske jag kan lägga upp bilder och få lite smakråd? Får vänta minst till imorgon dock. 

Ser innerligt fram emot en klippning nästa vecka. Håret är någon slags oredig och oformlig kalufs som lever sitt eget liv. Tuktas!

rensa i röran

FÖRE. Soptippsvarning.EFTER. Hopp om att hitta något...FÖRE. Huller om buller.


EFTER. Det går att ta sig fram!Är du sugen på att rensa i din röra?

snuvor och sånt

Nu kryper det lite i kroppen, innedag så in i norden... Jag har åkt på en ordentlig vintersnuva, hasar runt och snorar och nyser och kraxar men har faktiskt lite energi. Bara inte tillräckligt för att ta mig ut. Men igår och idag har jag fortsatt rensa-i-röran-projektet. Det har ägnats åt hallarna. Ja, två stycken har vi ju. Den ena använder vi i vardagen och den andra är en sophög. Men på senaste tiden har båda varit sophögar. Från och med idag är de det inte längre! Och jag har bildbevis... Lite feng shui för kärleksliv och karriärstege och ekonomi och vänskap. Min lilla gosse klagar nu lite över ont i öronen, örsprång, så jag ska försöka vara en god mor och inte fastna i bloggträsket. Bildbeviset får komma senare i kväll.  


stolt ljudare

Min son ljudar och han är så lycklig för detta! Det lossnade ikväll när vi läste i Kartkatastrofen. Hittills har det varit mycket lättare att skriva ord än att försöka läsa dem. Men nu plötsligt fungerade det! Och det med små bokstäver... Det riktigt sprallade inom honom när han upptäckte att han kunde ljuda de flesta korta orden, så glad och stolt och lycklig:
-Mamma det här ska vi göra varje kväll. Och morgon. Och eftermiddag!
Jag gläds med honom och minns faktiskt min egen språngbräda till läsningen. Det var en av mammas gamla läseböcker från hennes skolgång. Ingen aning om hur gammal jag var men jag minns verkligen känslan och lyckan i att kunna foga samman de små krumelurerna till ORD. Kärleken till orden började väl där och har sedan bara vuxit.

award

Jag har fått en award som jag tackar allra ödmjukast för. Tack Molle!
Jag vet inte riktigt om min typ av blogg platsar i den kreativa skarans men glad är jag ändå =)


Med utmärkelsen följer att jag ska:
* kopiera awarden till min blogg
* länka till personen som gett mig awarden
* berätta sju intressanta fakta om mig själv
* välja sju andra bloggar att ge awarden till
* länka till deras bloggar
* lämna en kommentar i deras blogg med information om att du gett dem en award.


Här kommer 7 fakta om mig:


1. En känslomänniska av stora mått som ganska väl döljer just det för det mesta.
2. Avskyr det vardagliga hushållsarbetet men vill gärna ha det ordnat och fint omkring mig...
3. Soffan är min sovkompanjon med jämna mellanrum, maken har gett upp att försöka väcka mig då det händer.
4. Gillar att analysera, strukturera och planera. Listor är verkligen min grej.
5. Att jag får formulera mig är livsviktigt för hela min själ
6. Älskar att dansa. Ska så snart som min musarmbåge blivit frisk ta upp buggen igen.
7. Rädd för spindlar och för att inte räcka till (i alla möjliga och omöjliga sammanhang..)

Jag vill ge en award till följande bloggvänner:

ninnefilosofier
vingeltorpet

Andra bloggare är jag för feg för att lämna awarden till men jag länkar gärna så ni kan bekanta er med dessa läsvärda bloggar!

var dags glädje
börja om
Julias vita drömmar

Ulrika Gabriel Inspiratör
Min egen väg från 103 kg med lchf
bara vi och stefan

Jag förälskar mig i ord. Och i attraktiva röster. Kan inte beskriva vad som är attraktivt i en röst men John Travoltas är ett bra exempel. Idag ska vi lyssna till en annan röst... En som inte attraherar mig men som jag ändå gillar, Stefan Sundströms. Hans stil är rätt unik och jag kan inte alls hans texter som maken kan dem men det är nåt tilltalande med intelligenta och ibland provokativa ordflöden till vis musik. Jag hoppas på en lugn, skön och inspirerande kväll tillsammans med maken och Stefan och kanske nån annan klok typ. Trevlig fredagkväll!

låta tanken fara

Barnen är sprutade för andra gången så nu får natten utvisa om det blir någon vab-dag imorgon eller inte. Maken som själv börjar blir förkyld har i sådana fall paxat för den dagen... Jag skulle själv annars behöva nån riktigt lugn och avkopplande dag. Det känns otroligt intensivt just nu med arbete, familjeliv, födelsedagar, resor och annat som hör livet till. Två dagar i huvudstaden denna veckan varav en arbets"dag" till 20.00. Jag skulle lätt kunna bli en arbetsnarkoman med "rätt" typ av jobb. Det är dock intressant att se sina egna reaktioner, trots de långa arbetsdagarna och den maffiga restiden så är jag så glad under tiden vi arbetar och efteråt. Till dess att jag fastnar i luren igen... Jag ska egentligen inte säga så för jag vantrivs inte alls med mitt vanliga jobb men i jämförelse är det ena himmelriket för mig medan det andra bara är en vanlighet och ibland - energitjuv. Men det är väl då man ska inse att man kanske inte alls måste slåss mot sig själv utan faktiskt kan vinna med sig själv?

Ser så fram emot Stefan Sundström på fredag, en kväll med mormor som barnvakt, och tid för mig och maken att ha det gott! Vi firar förresten fjorton år tillsammans just idag och nio år som förlovade. Vi firar genom att jag sitter vid datorn och han i TV-soffan. Och jag köpte en väldigt lyckad liten present till honom, täljstenar som isbitar till whiskey om the rocks, bara det att han inte gillar whiskey med is i. Hade jag visst inte koll på men han har å andra sidan inte koll på att jag vill ha mjölk i mitt te som han gulligt nog kom upp med lite tidigare. Men det gäller att se det positivt - vi känner fortfarande inte varandra till hundra procent trots våra många år ihop =)

Godnatt govänner!

kränger

fulhet
breder sina
snuskiga vingar

över
unkenhet
instängdhet
olust

till en
sörja att klafsa omkring

utan
gummistövlar
ficklampa 
ledstjärna

nödutgång
drunknad i gyttja
av
själslig misär

himmel och helvete
blandas
kan inte sorteras

ordlös vånda
kränger
sig ut

hål till livet

kärlek sipprar in


en tandlös och två makalösa

Ja det är mina fina pojkar jag pratar om. Först den tandlösa som lyckligt tappade den fjärde tanden idag! Nu är det en stor glugg i överkäken och ett charmigt läspljud hörs varje gång bokstaven S tittar fram...

Sedan den med tänderna i behåll! Han blir mer och mer västgöte. Idag använde ha det där riktigt typiska halvskorrande R:et i början på ordet rumpa... Jag kan inte ens uttala det och jag fick be honom säga det många gånger medan jag skrattade varmt och gott!
rensa i röran

min försummade byrålåda
FÖRE rensa i röran
min lite mer vårdade byrålåda
EFTER rensa i röranVad är nu detta undrar ni? Jo det är ju årets utmaning som ni kanske minns? Genom att rensa i eventuell röra (hos mig är den inte så eventuell utan väldigt påtaglig som synes...) skapa energi och kraft! Jag är i gång och för att ni ska se att allt inte är så oordnat som i byrålådan känner jag mig tvungen att bifoga någon annan bild från hemmets lite mer välordnade del...Har även inköpt en inspirerande bok i ämnet för blott 39 kronor, om jag minns rätt, på Rörstrands Outlet. Ha dé!

hjältinnor

Hej igen, vet inte om ni saknat mig när jag varit på utflykt från bloggen en liten tid - men nu är jag här... En liten stund i alla fall.

Senaste dagarna har jag spenderat i vår huvudstad. Arbetat, arbetat och arbetat och jag älskar det arbetet enormt. Det är så roligt och utmanande så att hela mitt jag är lyckligt. Dessutom fick jag ett tips om en bra bok som jag läst på kvällarna och på tåget hem, Påven Johanna. Jag rekommenderar varmt till er som gillar historisk roman med stark och intelligent kvinna och lite hjältinna-touch! Och igår kväll var jag själv så stark att när jag ville gå ut och äta så gjorde jag det själv. Njöt en bondomelett med grönsallad på en urmysig tapas-restaurang med boken och okända människor som sällskap. Riktigt skönt!

Annars fortsätter jag mitt LCHF-liv med nåt litet undandtag här och där. Det är riktigt skönt att inte vara så där vansinnigt sötsugen som jag brukar vara, även om jag just nu trånar litegrann. Är nog mest hungrig dock så jag behöver göra nåt åt det strax.

Jag ska inte lova för mycket men under veckan ska jag redovisa lite av rensa-i-röran-projekten som jag håller på med. Tog senast itu med min underklädes- och strumpbyrålåda och det finns bildbevis på före och efter...

Godnatt!


RSS 2.0