Gott Nytt!Uppställda så här i sista skälvande stunden av 2013. Strax före dagens förrätt. Nu är även varmrätten intagen och jag vill passa på att önska er alla ett gott nytt år! 2014 ska jag skapa bra vardagsvanor för motion och hälsa. Nästan ett löfte.
mod, syskonkärlek, äventyr, ondska och enorm godhet i denna förpackningIdag har vi läst ut den här klassikern. Jag menar gråtit ut förstås. Det är svårt att snyfta och läsa samtidigt men med lite snörvelpaus så går det. Inledningen och slutet är så känslomässiga att hjärtat nästan trillar ur kroppen. Jag är glad att se att pojkarna upplevde detsamma. Gemensamma läsupplevelser är bannemej en gudagåva. Amen.

coola kusinerGårdagens julfiningar som bjöd på underhållning hos farmor och farfar. Trumpeten är framme - och spelas på - så gott som varenda dag! Det gillar mamman verkligen. Skapar julstämning och stolthet. Idag bjöds vi dessutom på skönsång av kusinen och jag kände en tår stiga i vardera ögat. Det ni!


Farmor-mormor tar ett årligt kort på barnbarnen i fåtöljen vid jul. Jag passar också på att plåta förstås. Det blir mycket spännande att se hur länge de får plats och hur länge de är med på noterna. Vill tre tonåringar trängas i en fåtölj vid jul tro? Jag hoppas verkligen att de fortsätter att tycka så mycket om varandra som de nu gör. Kusiner är en hemskans bra uppfinning!

med innerlig önskan om en god jul!!!

Godmorgon på er från Haga. Den här julen har jag medvetet undvikit storstädning för att undvika att väcka perfektionisten i mig. Och lite kanske för att tiden inte funnits. Istället har jag satsat på de små ting som skapar stämning och glädje och  smygvarvat med absoluta måsten. Status just nu är fint besök av lillskruttan och hemmets alla gosedjur i sängen som jag ännu inte kommit ur, en make som trivs uti vår hage och två gossar i morgonrock med tv-mys. Ute viner höstvindar som ackompanjeras av regnsmatter. Det blir en lugn jul och det är jag tacksam för. Några saker till hade jag önskat hinna med eller prioritera i tid. Julkort och fotokalender. Det blir inget sådant i år (skamfyllt erkännande). Tänker intensivt på vad som kan kompensera dessa missar. Kanske en innerligt varm önskan om en GOD JUL till er alla? Det önskar jag er i alla fall! Kram!Äkta häng!

Äkta häng! En liten och söt gran i grottan - ny plats för i år - och vi är så nöjda. Tack vare lillskruttan är den också dansad kring. Det tackar vi barna Hedenhös och den ljuva barnaglädjen för!

Om konsten att be om hjälp

Grundutbildning sökes av trebarnsmor otränad inom området. Mycket stor utvecklingspotential. Fortsättningskurs kan också fungera under förutsättning att det ingår barnvakt. Lön? Julklappar till barnen, städat hem, julefrid och lycka på jorden. Alla erbjudanden beaktas.

lite ljus i mörkretGlad lussefia på er alla fem läsare!

fånga klyftor, journalister och vänner?

Snurrar så många tankar om skola, journalistik, samhällsansvar, för stora klyftor i detsamma, integration, konsumtion, hållbarhet, mänskligt psyke och vänskap. Förutom läxor, klappar, tvätt, middagsplanering och glögg. Skulle behöva formulera långa inlägg om alla ämnen utom möjligtvis om tvätten. Ska bara hosta, sova och tänka färdigt först...

lite mer kärlekDe här godingarna firar 41-årig bröllopsdag idag (om jag inte missminner mig...) Grattis mamman och pappan ❤️❤️❤️

Pippi Långstrump på Haga idag!Riktigt fint besök här idag. Pippi har trotsat snöiga vägar och förärat oss en visit. Välkommen!

valde bak och kärlek istället!

Ett annat sätt att vara emot. Genom att verka för - kärlek i det lilla. 
motdemonstration eller emot på andra sätt?

Tvekar kring vad som är bäst att göra imorgon. Svenskarnas parti ska demonstrera - eller om de kallar det manifestera - i Lidköping imorgon och det ska arrangeras en motdemonstration. Jag vill gärna visa min ståndpunkt när det gäller det avskyvärda i den här typen av extrema och rent nazistiska åsikter som de står för. Samtidigt är jag rädd för att en motdemonstration ska trigga bråk och bara ge dem vatten på sin kvarn. Jag är ju en gammal ghandian (Gandhifantast) och sätter ickevåld högst av allt. Skulle gärna manifestera motstånd genom en värdig tyst mur av människor. I andra hand kanske skanderandes kärlek eller något annat värdigt som står för det vi vill istället. Däremot vill jag inte bli indragen i buande eller ännu värre saker. Klurigt dilemma åtminstone i min värld. Hur gör ni?

påbörjad och bortglömd fredagsnöjesrapport!

Fredagen den 15 november bjöd på detta bortglömda inlägg!
Väldigt givande seminarie hos Språkrådet om klarspråk. Nu vet jag mycket mer om att starta och driva klarspråksprojekt och om offentliga myndigheters skyldighet (och nöje) att skriva vårdat, enkelt och begripligt!
Promenad och lite julshopping i huvudstaden. Seeen kväll.

RSS 2.0