krax och host

Host och krax och annat tråk. Idag är jag hemma med två små halvsjuka liv här på förmiddagen, ingen feber men en nödvändig återhämtningsdag efter detsamma. Dessvärre börjar det kraxa och killa i min hals och mina örongångar också. Jag gillar inte. Jag börjar också känna mig trött på renovering. Längtar efter att vi ska bli klara så det blir sådär underbart ljuvligt fint som jag föreställer mig. Istället för grejer högt och lågt och presenning på golvet och färgpenslar och färgburkar och oinredda rum överallt. Är en lite splittrad själ för stunden. Vad ska jag ta tag i? Viss oro över uppdraget jag tagit på mig jobbet - faktalämnare till webutbildning, ingen lätt roll om man ställer höga krav på sig själv och samtidigt inte vill plugga lagtext och vägledning och tänka jobb på fritiden... Lite mer ensamjobb än vad jag hade föreställt mig. Nähä nu vankas frukost till sjukliga familjen och sedan får jag sätta struktur på förmiddagen innan eftermiddagens lilla arbetspass.

grådassigt

Idag kom november ifatt mig. Bara sådär. Helt utan förvarning. Det gråa tränger sig på. In i vårt söta lilla röda hus med vit glasveranda. Och jag vill ropa - stopp! Snabbt packa en väska och fly till soliga stränder. Istället får jag härda ut. Invänta mörkret så att det gråa inte syns. Tända en brasa och ljuslyktorna i vardagsrummet och spela hög och bra musik. Men tills mörkret kommer då? Gå och titta på en make som arbetar hårt med att gipsa väggar? Eller bygga lego tillsammans med gossarna? Nja. En filt över huvet passar nog bättre en dag som denna.

trött trapetdrömmare

Hur sömnig kan man egentligen bli mitt på dan? Trillar nästan av stolen med hakan i tangentbordet. Skönt att vara ledig då. Mindre skönt att inte vara det imorgon. Jag skjuter definitivt några timmar på planen att åka till stan och låna hem tapetprover och handla. Tänker bara lägga mig på dubbelsängen under en filt och se om en liten son också blir sugen på mys och vila.

turligt som tusan

Administration är inte riktigt min grej. Jag vill Skapa - med stort S! Jag tänker som så, att vilken förbannad tur jag haft som kom med i processteamet just vid den tidpunkt som jag gjorde. Då alla processer skulle byggas om, då chansen till inflytande var som störst, då jag fick vara med och skriva och just Skapa (- med stort S!). Nu känns det mer som förvaltning och viss vidareutveckling av det som är gjort och det tar jag givetvis också på största allvar. Men. Det finns ett men. Den intensitet och skaparglädje som arbetet hittills inneburit är inte lika närvarande för mig. Jag är definitivt en skapare och skrivare. Utan det är jag inte mig själv till fullo. Tänk vilka underbart fantastiska arbetsuppgifter det ändå finns. Sånadär som inte känns som arbete ens en gång.   

bakåt och framåt

Ikväll är känslolivet lite veligt, kan inte riktigt bestämma sig för vilken landningsbana det ska ta. Mina fina killar ligger i sina sängar och vill helst att jag ska sitta bredvid dem. Men jag sitter här vid datorn och svarar att "det är för sent att förklara det nu" på frågan:
-Varför sitter du aldrig hos mig mamma?
Det är nu inte så att jag aldrig sitter eller ligger intill mina finaste på kvällen men det är sällan tillräckligt trots läsning och mys. Liten suck. Samvetet gnager lite lätt.

Det har varit en fantastiskt skön ledig vecka som nu passerat. Också lite vemodigt att semestern är slut. Särskilt med tanke på att veckan som kommer ser ut att hålla ett fullspäckat program från tidig morgon till sen kväll. I princip var dag. Och därpå lite nya utmaningar för mig på jobbet och en hel del att ta itu med efter en veckas ledighet. Skulle behöva jobba ett antal extra timmar för att vara förberedd inför uppdraget på torsdag som så kallad faktalämnare. Halvläskigt även om det (säkert?) blir väldigt roligt och intressant.

Renoveringen! Min man är helt fantastisk. Han har inte varit ledig hela veckan utan bara två dagar extra. På dem har han skapat underverk. Öppnat två nya hål i väggen (som består av världens bredaste och tjockaste brädor) för att sätta in nya dörrar. Fixat med dörrkarmar och en ny dörr och en nygammal dörr! Så underbart att kunna återanvända material som redan finns i huset. Stängt igen två gamla (dörr)hål i väggen så att vi nu har en hel vägg att möblera mot i allrummet, även om det ska till lite pärlspont och målning först. Allt i sovrummet är utrivet, även golvet. Nu ska vi börja forma rummet som vi vill ha det. Som tur är gillar jag och min man nästan alltid samma stil när det gäller inredning. Stor fördel i sammanhanget =)

På slutklämmen av dagens bloggande. Jag är mäkta stolt över mina hembakta skorpor och över marmeladen som jag kokat idag. Skorporna blev dessutom goda! Marmeladen får vi se om den är ätbar. Jag är ändå stolt som en höna. Godkväll!


höstlov

De små sakerna kan vara nog så njutbara. På olika sätt. 

Tid för en seriös matplanering och grundligt genomtänkt handlingslista.

En lååång dusch med hårinpackning, rakade ben och lyxskrubbtvål.

Ge en höstlovspeng till barnen som själva kommit på att de får mer och större om de lägger samman sina slantar!

Men dra ut spik och nubb kommer inte på listan. Hur bra det än är.

RSS 2.0