jag = stolt självscannare

En viktig nyhet sådär helt apropå. Jag har börjat självscanna! Det krävdes bara att Willys skulle införa det. Så nu! Tio år efter att alla andra börjat självscanna på Ica så kan jag stoltsera med att ha självscannat en full papperspåse. Himla roligt faktiskt, kände mig liksom lite värdsvan där jag gick med min papperspåse och hur coolt som helst scannade av streckkoderna alldeles själv häromdagen... Är lite sugen på en storhandling till och med. Hur länge kan den här nöjeskänslan vid handling bestå tror ni?

after-workad och fylld med vitlök!

Vad trevligt det är med kollegor när man hinner prata med dem! After-worken idag kändes så mysig. Det blir alldeles för sällan överlag men alldeles särskilt för sällan med just kollegor. Många goda tapas med m-y-c-k-e-t vitlök. Så kanske att det uppskattas av andra kollegor att jag faktiskt är föräldraledig imorgon =) Bakgår´n kan varmt rekommenderas.

Stövlarna på!

foto0353 (MMS)

Stövlarna på!


varför är mina axlar så stela och ömma???

Först spenderar jag min arbetsdag sittandes på rumpan framför datorn. Klockan 9.15-17.45. Förutom några små pauser. Sedan spenderar jag aftonen sittandes på rumpan framför datorn. Klockan 20.50-22.22. Hittills! Man kan ju undra om de små cellerna verkligen kopplar som de ska? Men läsa trevliga bloggar ÄR trevligt och betala räkningar ÄR nödvändigt. Och trädgården var tyvärr inget alternativ i afton ty maken hade paxat några timmar vid den västgötska "åna". Där man fiskar eller går omkring och allmänt vårdar den... Men nu får det vara nog ändå. Alltså med tid vid datorn. Ska bara se till att inte sluta på en jämn kvart så det inte blir för jobblikt.
Godnatt!
22.30 passerat! Önskar er en riktigt trevlig kväll och fin morgondag.

be Göra Ingenting skrika så förbaskat mycket högre...

Göra Ingenting ropar på mig men det är så förbaskat svårt att höra vad hon vill genom tvätthögar, ogräs och livade barn.

30 grader i skuggan

Det är svettigt att leva just nu. Och då menar jag inte bara de 30 graderna i skuggan som termometern visade i eftermiddags. Maj med fint väder är faktiskt en mardröm. Sätter press på trädgårdåtgärder; plantering, rensing, klippning och allmänt fint. Här är det ett hästgöra eftersom igengroningsfaktorn är väldigt hög. Andra svettningar som fint i maj ger är: Svettning av att försöka u-t-n-y-t-t-j-a det fina vädret maximalt. Särskilt när man är föräldraledig. Det betyder dessvärre inte att tvätthögar, matListor, matLagning, toalettstädning eller allmän plockning sköter sig självt. Svett skapas också av att hålla en ett-och-etthalvt-åring någorlunda i skuggan liksom av stora planer som lever mest i fantasin. Som Nytt jobb, boende under Kroatienresan, ett renoverat och tillbyggt hus (dessvärre har inte ens måtten blivit mätta som pappa bad om). Även att försöka besluta sig för ny bredbandsleverantör tycks omöjligt och bidrar i allra högsta till svettningarna. Liksom ett visst hyfsat otillfredsställande jobb.
För att vända detta svettiga inlägg... Det absolut bästa med det svettiga är att det betyder soliga och vackra dagar, blommande äppelträd, värme och fler fräknar i ansiktet, picknickfilt i skuggan, badbar sjö och lyckliga nakenfisar. Den andra typen av svettningar ger anledning till eftertanke och det är nödvändigt och så småninom lyckogörande. Så välkomna svettningar! Som ögon och öron till livets ocean, visst! Men allra helst de helt vanliga och badbara...

klokt om kroppsideal

Länkar till kloka systers kloka inlägg om kroppsideal, skrivet i april. Och hoppas att inte syster misstycker!

underbara unge!

Den här "spelevinkan" blir 15 månader under dygnet som strax inträder!
Den mest underbara ungen i det formatet, helt klart =)

randiga, skavda och stolta fotbollsspelare

Okej, jag får erkänna att jag ligger en eller två veckor efter i bloggen. Förra helgens klassfotboll! Den bästa dagen i Axels hela liv, enligt egen utsago. Underbart när något så efterlängtat också infriar förväntningarna!
Den här fina gossen stod för snyggaste frisparksmålet i hela familjehistorien. Väldigt stolt, liksom modern vid kantlinjen! Inte lika randig som sin bror men däremot tapper med elaka skavsår på båda stortårna...

tuff rond mot Otillräckligheten

Jag och Otillräckligheten har gått flera tuffa ronder sista dagarna. Det har varit en svängig match. Ena stunden ser Otillräckligheten ut att vinna stort, i nästa sekund verkar Jag ta över och närma sig en vinst. En sak är säker och det är att det är en långdragen och tröttande kamp och förbannat osäkert vem som kommer att stå som vinnare just den här gången. Kanske att den här taktiken gör att Jag har en viss fördel. Håll alla tummar.

så här lätt kan man (inte) slippa undan...

Här finns varken tid eller kraft till nåt ordentligt bloggande. Därför länkar jag istället till min fina mammas blogg! Där förekommer också världens bästa barn, konstigt nog!
Trevlig kväll önskar annars en som denna vecka rensat i sin röra (försökt...), sökt jobb, vårdat sjuk make och friska barn, städat bort baciller, jobbat, skjutsat, storhandlat och så in i vassens mycket annat. Nu väntar en fullspäckad fotbollshelg. Underbart om det inte vore för stormvindarna. Heja Kullen F och Viken 2 och Källby IF:s P9-lag!!!

saknad själ sökes

Energin räcker inte till att blogga så vidare värst mycket just nu. Men det kommer andra tider, var så säkra. Till dess känns det mest som att jag ska slå mig ner och vänta in själen, kanske blev den kvar i Stockholm eller Örebro efter helgens utflykter?

Gunga är härligt men svårfångat!

foto0351 (MMS)

Gunga är härligt men svårfångat!


RSS 2.0