o-tillräcklig

Jag har funnit så fina bloggar. De blir som energibringande små skatter en afton som denna. Tänk att ord kan vara så saliggörande. Men så landar tyvärr tankarna där igen, i otillräckligheten. Jag vet att det inte leder någonstans att älta den men sinnet och själen skaver. Rädd att ha sagt saker som ska sätta sig i de små livens inre och skapa känslan av att vara oälskade. För att jag är trött på att tjata - arg röst, sa att jag inte vill sitta intill sonen vid sängen utan istället vid datorn. Hjärtat värker. Min energi är tömd och samvetet tömmer den än mer. Men snart ska jag ta min mentala styrka i drift och tänka på det trygga, fina och mysiga jag ger mina pojkar. Tänka på att även små barn förstår när man förklarar enkelt. Att det finns många dagar att visa sin kärlek på. Det där tända ljuset, teet och livet utan otillräcklighet väntar på mig.

dagsform

Då vågar jag skriva nåt mer! Bloggade länge och väl på lördagskvällen men inlägget svaldes av universum eller nåt åt det hållet. Det ville i alla fall inte publiceras... Men jag tänker inte försöka fånga det jag då skrev för jag är en dagsformmänniska.

Formen idag säger att jag cyklat en mil till jobbet. Det var ganska ofrivilligt. Jag var i sista sekunden för att hinna med bussen och precis vid korsningen såg jag bussen passera. Eftersom vi har en stegtävling på jobbet kom tanken om att cykla till arbete rätt snabbt. Sagt och gjort. Jag började pulsa i snön på andra sidan vägen för att komma ner till cykelbanan... Och vips - då passerade bussen! Jaha, tänkte jag, då kör jag ändå! Och det gick rätt fint faktiskt och det var en väldigt stolt Jonna som anlände till arbetet idag.

Annars livet just nu då? Ganska fullpackat men mycket njutbart också. Maken tränar längdskidåkning för första gången i sitt liv och satsar hårt. Jag lagar och äter väldigt fet mat och inbillar mig att det är mycket hälsosamt och torkar upp spray-ned-kissat golv så här på kvällskvisten. Jag tänker också på 60 graderstvätten som ligger i maskinen som tvättats om idag efter att den glömde hänga sig igår. En väska väntar på att packas inför de två dagarna i huvudstaden. Och jag undrar hur i hellskotta vi ska binda ihop den där processen så att den blir läsbar? Men allt går givetvis. men det kräver start i någon ände. Börjar med att höra hur det gått för skidåkaren som just kom hem.

Jag rensar faktiskt också allteftersom. Tvättstugan. Julen. Pappershögen i köket. Har för avsikt att fota lite mer framöver så att det syns att jag antagit utmaningen!  


kväll

Jag sparar fadäsen nedan, sex likadana inlägg är i alla fall mindre än femtio! Men det är tydligen stört omöjligt att blogga från mobilen utan att bli förökad=)

Jag har spenderat kvällen vid datorn och bland annat läst om det hemska syndromet (eller vad det kallas) hyperemesis gravidarum som drabbar vissa gravida kvinnor. En form av graviditetsillamående med kräkningar som inte går över som det "vanliga" graviditetsillamåendet. Så sorgliga och jobbiga berättelser av de som drabbats att det riktigt gör ont i hjärtat, men vilken styrka att uthärda som många av dem gjort. En kollega har drabbats och jag håller innerligt tummarna för att hon får hjälp och att det ska bli bättre. Många varma tankar...

Annars står vi här med julen fortfarande inte undanplockad. Avsikten var att det skulle skett idag men istället somnade jag gott bredvid min goa Axel vid nattningen. Vaknade tyvärr på ett lite olustigt humör. Så plocket får vara till morgondagen. Ska vara hemma med Axel, sedan ev. begravning och därefter kvällsarbete. En granne gick bort strax innan jul och jag känner att jag vill och bör gå på begravningen men skulle helst ha med mig maken och det fungerar inte. Så är det.

God natt och tack för det goda i livet!


analys och snus

Nu är jag på där fantastiskt modern igen:) Bloggar på mobilen medan jag förflyttar mig mellan metropolerna - senast blev det närmare 50 upplagor av samma inlägg... Jag går helt upp i mitt arbete när jag får analysera. Tappar så gott som allt annat. Även barnen. Och det kanske är lite konstigt som kvinna? Självklart skulle det inte vara så om det fanns nåt att oroa sig för... Men jag blir ändå förvånad över hur totalt jag fokuserar när hjärnan blir utmanad och road. Som idag! Men nu längtar jag efter att kramas lite med maken. Och efter att snusa lite på mina sovande barn.

arbetsglädje

Jag har jobbat lite hemma ikväll och det är nästan skamligt kul! Tänk att ha förmånen att - åtminstone delvis - arbeta med något som känns som rena nöjet, som nyttjar förmågor som finns naturligt i den där hjärnan som sitter framför datorn just nu. Till skillnad från den andra delen av mitt arbete som kräver väldigt mycket av mig även om jag - emellanåt - stortrivs med det med! Det är väl nånstans där vägen till framgång och lycka finns. I att använda de naturliga förmågorna som man har och som kanske just därför är svåra att ens se som tillgångar - när man betraktar dem med de egna kritiska ögonen. Jippii för att få analysera, strukturera, skriva och skapa i kombination!

röran utmanad!

Jag vet inte hur detta gick till men jag är utmanad att rensa i min röra för att frigöra energi! Visst låter det underbart?! Och även om min ton kanske låter lite ironisk tror jag helt och fullt på att det funkar. För min del stjäl det massor av energi när hemmet ligger i oordning och samlar sig i olika slags högar och skräp. Så nu rensar jag loss! Jag hade faktiskt redan börjat... Igår plockade jag fram "harmoni i hemmet med feng shui" som stått i bokhyllan ett tag. Blev väldigt inspirerad och tvättstugan fick sig en rejäl dust! Och så slumpar jag in på denna blogg http://ulrikagabriel.blogspot.com/2010/01/rensa-i-roran-utmaningen-anno-2010.html idag och blir än mer inspirerad! Kanske nån mer som är sugen på att hänga på?

smak och mersmak

Jag har tyvärr inte tid att blogga nu ikväll. Ska sysselsätta mig med det roliga projektet att skriva ett nytt sexveckorsschema som ska lämnas till förskola och fritids. Extra roligt när både mina och makens arbetstider ska noteras också... Men i sanningens namn är schemat sen ett rätt bra hjälpmedel i sin enkelhet på kylskåpet för att "pusslet" ska löpa smidigt... Ja men som sagt var har jag inte tid nu. Fortsatt trevlig söndagkväll! Åhh vad jag njöt av middagen som svärmor bjöd idag. TACK! Och en liten slutkläm bara - vi har provåkt lite slalom idag, pyttepyttelite (!), men ändå jättekul. Mersmak mersmak!

Let´s dance mot Villa

I vår familj har en intressant kamp utspelat sig idag. Jag fick veta av min hårfrisörska att Let´s dance skulle börja idag. Det borde jag givetvis haft koll på eftersom jag älskar det programmet. (Tänker inte analysera djupare just nu vad kärleken bottnar i men så är det.) Så jag blev lätt förtvivlad när jag insåg att klockan hade passerat åtta med rätt många minuter och att jag var tvungen att strida för min rätt eftersom Villa spelade match mot Edsbyn i en annan kanal. Men i kampen blev vi två mot två! Sexåringen stod på min sida! Med finurliga trick som att gömma fjärrkontrollen så lyckades vi vinna kampen... Min makes känsla för rättvisa bidrog säkert också. Det är få TV-program jag är särskilt mån om att se. Så fick vi en mysig danskväll, sonen och jag, med lite Villa i reklampauserna. Och med sonens uppfriskande observationer i öronen kommer jag somna gott ikväll: vad fina dom är! vad bra han passar i dom där röda kläderna (björn)! vilken fräck frisyr han hade mamma (rabih)! Mitt älskade estetiska barn! Och mitt lika älskade sportfreak till barn! Men fredagskvällarna får vigas åt lite skönhet och dans en tid framöver.

2009 i ord

För vår lilla familj var 2009 ett friskt år. Det var också ett intensivt år, eller i alla fall första halvår, vad gäller arbete. Vilket gav stressig baksmälla och tvingade till prioriteringar som slagit väl ut. Det var ett år då barnen växte mycket, började förskoleklass och bytte förskola. Och började med aktiviteter! Så att vi började fundera på en till bil som vi ännu inte investerat i... Det blev inte så mycket renoverat som vi tänkt. Men vi fattade ett viktigt beslut om att hoppa på nytt avlopp, vatten och bredband. Realiseras i år! Min älskade make och jag tog upp ett gemensamt intresse - bugg! Den första längre utlandsresan tillsammans blev verklighet... Jag började blogga och har därmed skrivit mer än på många år - vilket berett mig stor tillfredsställelse! Känslomässigt har det varit ett år som fyllt en stor del av spektrat, på träningsfronten har det dock nästan enbart legat på minus, medan tågresekontot till huvudstaden varit högt för min del... En svart Maja flyttade in hos oss! Vill med detta inte påstår att jag speglar vårt 2009 men en liten inblick ger det nog.


2009 i bilder


lite mindre minst

Hjälp vi har förhandlat oss! Under slutet av förra året och i inledningen av detta året trodde vi plötsligt att vi var höginkomsttagare. Någon i den här familjen trodde visst att vi skulle klara oss utan en budget och ha råd och handla en massa kläder på mellandagsrean och köpa sig slalomskidor och tillhörande pjäxor. Jag alltså - och visst, det kan nog gå men nu blir det tight resten av månaden...

Mitt i bloggandet kom min käre make och satte sig bredvid mig. Vi har nu haft ett långt samtal om just ekonomin och framtidsplaner. Det känns väldigt bra och ny motivation har infunnit sig. Vi är vanligtvis väldigt ekonomiska och det går absolut ingen nöd på oss nu heller men det är inte kul att ta av det som faktiskt är sparande. Hitta nåt mer att sälja kanske?

nyårskompott

ALFRED 6 AXEL 4 BOKMOA NITAN 19 17 18 3031323334 35 36 37338 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 5253545 55565758596061726263646464656667686970717273747576777879808182838485878889

AXEL  ALFRED  PAPA  MAMA  MORMOR  MORFAR  MOA  TRULE  KATEN  TRULESKAT

Mina barn är på blogghumör, siffror och bokstäver står högt på tapeten!
Dagen har idag bjudit sovmorgon, pulkaåkning, god vegetarisk mat hos min broder och tyvärr en nu lite febrig son. Han är väldigt lugn och stillsam och efterfrågar honungsvatten och har det lite rossligt i halsen. Inte jättesjuk än i alla fall dock och jag hoppas att det inte ska bli värre.

Gårdagen var väldigt fin med mycket god mat och dryck här hos mina föräldrar och med syster som sällskap därpå. Väldigt trevligt! Jag var nöjd med min insats i form av vacker förrätt, laxsnittar med oliv och lime samt snittar med fetaostmousse och physalis. Det är matlagning som passar mig, dvs. pill och skönhet snarare än storkok och husman. Och så gör jag det EN gång... Ibland vore det skönt dock om det åtminstone fanns en i vårt hushåll som verkligen gillade matlagning. Mammas oxfilé och hasselbackspotatis gick hem hos alla och toppat med pannacotta blev det en måltid att minnas. Ett väldigt fint nyårsfirande och barnen orkade hela vägen fram till "verkerierna" vid tolvslaget!

Jag väntar lite med att sammanfatta tjogohundranio på bloggen. Häromkvällen var dock hela vår lilla familj samlad och pratade om det bästa med året och förväntningar på det nya året. För de små i familjen blev det samtidigt en lektion i hur långt ett år är. Det bästa i deras värld låg en dag eller en vecka bort och det härliga barnperspektivet är inte att förkasta. Det bästa är ju oftast här och nu!

Nu bjuder Axelssons till tacobuffé så nu ska jag hugga in i lite ätbart igen.

Riktigt gott nytt år till er som läser detta och alla andra goda och sköna människor!


RSS 2.0