SvÅRa BeSLuT

BaRNkaLaS

Kan man ha barnkalas på en söndag? Om man har det klockan 11? Eftermiddagskalas kanske är mer rätt? Ska vi nöja oss med att bara bjuda de jämngamla? Men om några faller bort blir det ett väldigt litet kalas. Kanske bäst att  ta alla gamla dagiskompisar? Då blir det ett slags avslut för den tiden också när de nu slittras i olika grupper. Hur mycket aktiviteter behöver man egentligen fixa? Och vilka? Kan vi ha en skattjakt? Klarar 5-6-åringar en karta över trädgården? Hur gör man det då - några stycken i grupp - enskilt? Ska vi göra ett litet tema - fortsätta på inbjudningskorten med Bamse tema?  Vart blir det egentligen bäst att duka? Tänk om vädret blir uselt! Sjutton-arton ungar inomhus? Tur att det bara är två timmar. Nog bästa att duka på altanen och hålla tummarna för att det går att leka ute. Med alla samlade precis bredvid varandra blir det nog rätt hög ljudnivå? Lägga fram bollar till fotbollsmålet? Men om vi ställer fram fordon blir det kanske bara bråk om dem? Tur att vi har alla varianter av leksaker: dockor, lego, tågbana, gungor. Repstegen blir nog populär men kanske farlig? Är det bästa att instruera alla att de måste hålla sig innanför grindarna eller blir det naturligt ändå? Räcker det med att vi bjuder på korv med bröd och marängsviss? Och så måste vi hitta på nåt kul att lägga i godispåsarna. Inte bara godis - kanske nån rolig penna eller ballonger? Inte för organiserat. Barnen måste ju få leka fritt också?
 
Annat var det när jag var liten. Lite tårta och saft och sedan var det bra.


 

Kommentarer
Postat av: Moa

Jag förstår dina tankegångar, och jag har en ypperlig lösning, som till och med innefattar en högst vetenskaplig undersökning. Stäng in barnen i en garderob och se vad som händer bara. Se det som ett intressant och upprorisk forskningsprojekt. Oroa dig inte för att de inte ska få plats, trots att ni kanske inte har en garderob som rymmer 17-18 ungar. Även dessa är ju gjorda av atomer som mestadels består av tomrum, det enda som krävs är tillräckligt högt tryck. Meddela mig gärna hur de reagerade. Jag väntar med spänning.

2009-08-16 @ 23:07:22
URL: http://moamarianatalia.blogg.se/
Postat av: Jonna

Tack för tipset älskade syster. Jag är heltänd på idén! Kanske kan antalet till nästa års kalas krympas rätt rejält? Tack o tack!!!

2009-08-18 @ 20:42:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0